Bors de sfecla rosie

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Fierbere

Ingrediente pentru 8 porţii de bors de sfecla rosie

  • 3 sfeclă rosii potrivit de mari
  • 400g carne afumata (eu am folosit cârnați afumat uscat, insa iese bun si fara carne)
  • o lingura borș magic (cine are borș adevarat, bravo lui! ala il fierbeti separat inainte de a fi adaugat la ciorba)
  • o lingura ulei de floarea soarelui
  • sare si piper macinat, dupa gust
  • 4 ouă fierte
  • optional : iaurt sau smântână

Mod de preparare

  1. Sfecla rosie se curata de coaja si se da pe razuitoarea cu ochiuri mari. O punem in oala in care vrem sa o gatim si acoperim totul cu apa cam de trei degete deasupra. Adaugam o lingurita rasa- scuturata de sare, uleiul si afumatura. Punem la foc mijlociu spre mare si lasam la fiert cam 30/40 minute, pana se inmoaie sfecla bine. Adaugam borsul si potrivim de piper si sare (daca mai este cazul).

  2. Se serveste fierbinte sau rece, de la frigider, pe o tava cu gheata. La servire, in fiecare farfurie adaugam deasupra borsului bucatele de ou fiert.

  3. Pofta buna!

Comentarii
1

Părererea ta

1604902_279386028879295_897090562_n_medium
România gătește
din Bucuresti
  • 19:20 / 18.09.2009
...o reteta din Bucovina... Draga Teo, daca ai mai multe informatii despre aceasta retete aminteste-le te rog pe forum in cadrul rubricii "Bucataria romaneasca/Bucate din Bucovina". Merci.
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook