Romania_gateste_creativ

Caşcaval de casă

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Răcire, Fierbere

Ingrediente pentru 10 porţii de caşcaval de casă

Mod de preparare

  1. Laptele se pune la fiert, iar când clocoteşte se adaugă brânza de vaci. Când a început să se brânzească totul, opriţi focul şi puneţi la scurs, într-o sită mare. După ce brânza s-a scurs, o amestecaţi cu ouăle bătute şi untul. Puneţi totul la foc viu şi amestecaţi într-una, ca să nu se lipească de cratiţă. Amestecaţi într-una, pe foc, până când compoziţia aduce a aluat, e moale şi cleioasă şi se întinde în şuviţe precum caşcavalul topit. Durează cam 10-15 minute. Când caşcavalul a ajuns la consistenţa de mai sus, răsturnaţi-l într-o cratiţă tapetată în folie din plastic. Lăsaţi caşcavalul la răcit o zi, înainte de a mânca din el.

Comentarii
2

Părererea ta

41770_100000771103974_9539_n_medium
Uica Mihai
din Buzias
  • 17:34 / 12.12.2010
Draga Bucatarelilaborcan ai numai retete inedite. De fapt si eu fac ceva asemanator "Branza topita ca la Uica" gasesti reteta pe www.uicamihai.blogspot.com. Cu respect Uica Mihai
Imagine-reteta-ardei-iuti-murati-cu-scortisoara_medium
Bucătăreli la borcan
din Bucuresti
  • 22:55 / 12.12.2010
Multumesc pentru apreciere. :) Am fost e blogul tau ;i mia vin, m-a surprins. Intra la capitolul "teme pentru acasa".
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook