Chili con Carne - reteta originala

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Dificil
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Cuptor, La tigaie

Ingrediente pentru 6 porţii de chili con carne - reteta originala

Mod de preparare

  1. Costita se taie fasii (ca. 2x5cm). Se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete. Rosiile se oparesc in apa fierbinte, se decojesc, se taie in doua si se scot samburii. Pupla se taie cubulete mari. Fasolea se lasa la inmuiat in multa apa rece timp de o noapte.

  2. Incalziti intr-o tigaie mare uleiul si untul. Fasiile de carne se impart in 3 portii. Prajiti cate o portie odata din toate partile dupa care scoateti costita din tigaie si adaugati carnea tocata. Prajiti-o bine (cu crusta) iar spre sfarsit adaugati ceapa si usturoiul. Adaugati costita deja prajita, pulpa de rosii, praful de chili si mai prajiti 3 minute. Stingeti cu ½ cana de apa.

  3. Incingeti cuptorul la 150 gradeC. Toate celelalte ingrediente cu exceptia fasolei se amesteca bine cu carnea intr-o oala si se sareaza si pipereaza usor. Tineti oala pe foc pana atinge punctual de fierbere dupa care se da la cuptor pt 1 ½ - 2 ore. Se fierbe la foc mic sub capac pana se inmoaie carnea.

  4. Intre timp fasolea se fierbe in apa proaspata timp de 1 ora pana se inmoaie, in mod obligatoriu fara sare!!! Apa pierduta prin fierbere se completeaza in permanenta.

  5. Se scurge fasolea si se amesteca cu carnea. Se da totul la cuptor pentru inca o jumatate de ora. De data asta fara capac. Amestecati din cand in cand si daca e nevoie completati cu supa de vita. La sfarsit sarati si piperati dupa gust.

  6. Este o reteta cu traditie mare. Dateaza de pe vremea Incasilor si Mayasilor iar astazi ea este deja o reteta clasica. Ingredientele folosite sunt cele care cresc si sunt mereu la dispozitie in Vestul Salbatic, ca ardei chili, carne de vita, fasole si rosii.

Comentarii
2

Părererea ta

Dsc08905_medium
ala_oancea
din Timisoara
  • 09:30 / 13.05.2009
Mama .... ce buna trebuie sa fie ! Multumim pentru reteta !
Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 09:06 / 16.05.2009
Pot sä confirm si eu cä Rezeta asta este all In.Faceti Lume , faceti so veti fii räsplätiti mare. 5*****
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook