Mancare de rosii

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Înabuşire

Ingrediente pentru 6 porţii de mancare de rosii

  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 2 cutii de roșii decojite, dar sa fi bune-bune, ca de ele depinde toata mancarea, de 400g sau una de 800g
  • 2 ceapă medii
  • o legatura de pătrunjel
  • 3-4catei de usturoi
  • 1 foi de dafin
  • ¼ lingurita de rozmarin uscat Info & Cumpără
  • piper proaspat macinat
  • sare, cu masura ca sunt asa de dulci si bune rosiile, asa ca nu le strica gustul
  • acum, eu fac mancare de roșii, dar nu te zgarci tocmai la ceva carnita, asa ca, daca ai la indemana pune, daca nu, poti face o mancare de post foarte gustoasa

Mod de preparare

  1. Cureti ceapa si o tai mic. Intr-o cratita, eu am una de tuci, pui ceapa taiata si uleiul de masline. Adaugi cateii de usturoi taiati feliute, pui capac si lasi sa se caleasca/abureasca pana se inmoaie ceapa.

  2. Adaugi cele 2 conserve de rosii decojite intregi, fara a le taia, pentru ca se rup ele in timp ce fierb si e frumos sa simti cateva bucati mai mari prin mancare.

  3. Adaugi carnita ( eu am avut ceva carne de pe o aripa de curcan, dar nu multa, fiarta inainte si cu o cana din apa in care a fiert carnea).

  4. Lasi sa fiarba totul min 40 de min, ca sa se concentreze gusturile. Este atat de parfumata si dulce, si nu, nu e ca o tocanita in care preponderenta este ceapa, ardeiul gras sau cartofii, ci rosia.

  5. Cand este gata, adica atunci cand sosul este dens opreste focul, adauga patrunjelul tocat si da la masa cu dumicati de paine neagra, ca tare bine merge!

  6. II Varianta

  7. Procedezi la fel ca mai sus, dar dupa ce ai pus patrunjelul adaugi 400g de paste fainoase scurte sau, ma gandesc eu acum tare ar mai merge niste galuste de gris, mai lasi sa fiarba cu totul 2-3min, dupa care servesti la masa aburind. Asta este varianta in care mancarea de rosii si-a dat intalnire in oras cu o pasta italiana.

  8. III Varianta, adica cea originala:

  9. Se da pe razatoare ceapa si se caleste sub capac cu uleiul de masline. Adaugi rosiile si dai la cuptor pana scade bine. Daca vrei pui carne, daca nu, tii si tu post azi, ca destul ai mancat de dulce! Dupa ce a a scazut, scoti mancarea de rosii din cuptor, pui o legatura de marar tocat si o capatana de usturoi curatat si pisat, frecat cu putin ulei de masline, asa ca la maioneza. Si daca tot ai pus usturoiul, pune si de-o mamaliga c tare bine ar merge impreuna!

Comentarii
1

Părererea ta

273305_100000682476358_2010878_n_medium
Carla Carlita
din Cluj-Napoca
  • 19:43 / 09.09.2011
este foarte buna reteta ta
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook