Tort cu piscoturi, iaurt de visine si frisca

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 30 min
  • Mod de preparare: Răcire

Ingrediente pentru 12 porţii de tort cu piscoturi, iaurt de visine si frisca

  • Pentru blat:
  • ~un pachet si jumatate de pișcoturi de sampanie
  • Pentru insiropare:
  • ~compot de ananas
  • Crema:
  • ~375 g iaurt de vișine
  • ~un pliculet de gelatină 300 g frisca
  • Pentru ornare:
  • ~frisca, bombonele de diferite forme, fulgi de cioco.

Mod de preparare

  1. Prepararea cremei:

  2. Se bate frisca cu mixerul pana cand aceasta se intareste.Eu am pus si jumatate de pliculet de intaritor pentru frisca.

  3. Topim gelatina in putina apa rece apoi o incazim putin la bain-marie , atentie nu o fierbem , doar se incalzeste , apoi se amesteca foarte bine cu iaurtul si la sfarsit punem frisca batuta si omogenizam.

  4. Asamblarea tortului:

  5. Pe o tava eu am folosit dreptunghiulara punem un strat de piscoturi pe care le-am inmuiat pe rand inainte in compot de ananas. Pe primul strat de piscot punem crema si apoi bucati de ananas si procedam aa pana la terminarea piscoturilor.Ultimul strat va fi de piscot .Imbracati tortul in frisca si ornati dupa preferinte. Eu am pus fulgi de cioco , bombonele decorative si zmeura proaspata.

  6. Se tine la rece cateva ore inainte de servire.

  7. Pofta buna!

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook