Tort cu scortisoara

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 30 min
  • Mod de preparare: Răcire

Ingrediente pentru 12 porţii de tort cu scortisoara

Mod de preparare

  1. Biscuitii se maruntesc si se amesteca impeuna c untul. Se framanta bine pana ce se obtine un aluat omogen. Se adauga un varf de cutit de scortisoara si se lasa utin la rece.

  2. Mierea se incalzeste pe baie de aburi pana ce devine lichida. Mascarpone se amesteca impreuna cu quark-ul(sau crema de branza). Se adauga, mierea, zaharul si scortisoara dupa gust, si se amesteca bine. Se bate frisca.

  3. Gelatina se inmoaie in apa rece apoi se toarce si se incalzeste pe baie marina. Se adauga 2-3 linguri din crema de mascarpone si se amesteca bine astfel incat sa nu formeze cocoloase. Gelatina se da in crema de mascarpone si se amesteca bine. Apoi se adauga frisca.

  4. Din compozitia de biscuiti cu unt se formeaza un bkat de tort intr-o forma cu diametru de cca. 24 cm. Se adauga crema de mascarpone si se lasa la rece cateva ore.

  5. Tortul se unge cu un strat subtire de frisca apoi se presara bezelele maruntite deasupra. Cu o sita marunta, cernem un strat subtie de cacao peste tort.

Reţetă salvată de:

Comentarii
2

Părererea ta

100_2239_medium
Claudia Maria
din Limbach/Timisoara
  • 12:14 / 29.12.2009
minunata reteta tipic de iarna si sarbatori!
Summer_202008_20112_medium
Chris Misescu
din Bucharest, Romania
  • 17:51 / 16.01.2010
Exact, si mai e si foarte bun, si daca pui doar jumatate din cantitatea de zahar din reteta e perfect :)
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook